Michael Haug

Michael Haug

Kontaktpapir og luftbobler

Du har kanskje planer om å pynte opp en hylle, skuffefronter eller skapfronter. Kanskje du skal lage en tøffere bordflate med kontaktpapir, eller selvklebende folie? Da er noe av det værste luftbobler som skjemmer resultatet noe voldsomt. Her skal du få noen gode tips til hvordan du retter opp og fjerner luftbobler når du jobber med kontaktpapir og folier.

Den enkleste måten er å fjerne luftboblene mens du legger på folien. Limet på folien er laget slik at herdingen ikke skjer før etter flere timer, noe som gir deg tid til å ta av og på folien uten å strekke den og ødelegge den. Her har du også muligheten til rette opp folien slik at du kan fjerne boblene.

 

Det finnes også en meget enkel metode å fjerne luftbobler på dersom det er små bobler som oppstår og det er rett og slett ved å benytte seg av en nål. Med selvklebende kontaktpapir kan du punktere luftboblen med en knappenål, sikkerhetsnål eller tilsvarende og gni over så fjerner du luften og boblen uten at du får stygt synlig arr i folien.

Les mer

Hvordan påføre kontaktpapir

Kontaktpapir er et gammeldags begrep i dag, noe man forbinder med hyllepapir for å slippe å legge klær eller andre gjenstander rett på sponplaten. I dag derimot brukes kontaktpapir mye mer til design og pynt enn å bruke i skuffer, skap og hyller. I dag kan skapfronter gjøres som nye, høyttalerne som fikk en ripe i seg kan raskt kles om i ny drakt, skuffefronter kan gjøre mer trendy, fancy eller mer retro for den saks skyld. I dag er det kun fantasien som setter grenser for hvordan du kan bruke kontaktpapir.

In-Bo Haug AS har kontaktpapiret fra varemerket d-c-fix og det finnes i en mengde varianter. I fremtiden skal jeg sørge for å legge ut noen eksempler på bruk, men i dag går vi rett på hvordan man penest mulig påfører kontaktpapir på en overflate. Videoen nedefor tar for seg nettopp hva du trenger og hvordan du gjør det.

Verktøy du trenger:

 • Saks
 • Tommestokk
 • Blyant
 • Nal eller tilsvarende

Før man setter i gang med å påføre folien anbefaler vi deg å finne frem godt humør og en god dose med tålmodighet. Dette hjelper garantert på sluttresultatet.

Lykke til!

Les mer

Hvordan legge på statisk vindusfolie

Bor du i første etasje i byen, kanskje har du toalettvindu ut mot gårdsplassen, eller ønsker du bare å pynte litt på en skapdør så kan vindusfolie være aktuelt for deg. Transparent vindusfolie gir deg frostet vindu på en rimelig og enkel måte og det er lett tilgjengelig hos mange butikker. I dette innlegget tenkte jeg at vi skulle gå igjennom hvordan man påfører vinduet en statisk folie på en ryddig og enkel måte.

Verktøy du trenger å ha tilgjengelig

 • Klut
 • Rengjøringsmiddel
 • Saks
 • Linjal
 • Nal eller tilsvarende
 • Blyant
 • Sprayflaske med vann
 • Vindusfolie med ønsket design

Som videoen viser er det et par enkle skritt man tar for å påføre folien. Et siste tips er å blande en dråpe med oppvasksåpe som f.eks. Zalo som ikke setter farge. Dette gjør vinduet glattere slik at folien er enklere å "gli" på plass.

Dersom du ikke ønsker å måle kan du legge på for mye folie og kutte med en meget skarp tapetkniv i etterkant. Husk bare å bruke nalen til å dytte godt ut i kantene.

Les mer

Voksduk

In-Bo Haug er grossist på voksduk og har et av Norges største lagerførte utvalg av voksduk, om ikke det største. Vi legger store ressurser i å få laget de beste mønstre og design i henhold til dagens trender og farger. Samtidig sørger vi for å ha et stort utvalg av de tradisjonelle mønstrene som vi nordmenn er vant med og vet å sette pris på.

 In-Bo Haug selger dessverre ikke til privatpersoner, men ta kontakt med oss for å høre hvor nærmeste forhandler er.

 • Ruller fra 15 til 20 meter - store bord er ingen problem
 • Rakner ikke og trenger ikke sydd kant
 • Lang levetid
 • Trengs ikke å vaskes - rengjøres enkelt med en fuktig klut

En voksduk (PVC-behandlet duk) er designet med tanke på enkelt renhold og god beskyttelse av overflaten. Dette innebærer at matrester og drikke man søler enkelt kan tørkes av med en fuktig klut på en meget enkel måte. Dette vil ikke si at tomatsauser og sterke karrysauser ikke nødvendigvis kan sette flekker, så det gjelder fortsatt å tørke av så raskt som mulig. Sett heller aldri varme kasseroller direkte på duken, den smelter. Duken din kan strykes med den behandlede overflaten ned og med nærmest kaldt strykejern, bruk aldri sterk varme! Duken skal ikke sendes på rens og heller ikke kjøres i vaskemaskinen eller tørketrommelen.

Behandler du duken din forsiktig har du en duk som vil gi deg glede i lange tider.

 

Ta meg til katalog
Les mer
Abbonér på denne nyhetsmatingen